Weekendje Maastricht

Eind februari had ik een paar dagen vrij en ben ik samen met mijn vriendin naar Maastricht geweest. De stad waar de opa en oma van mijn vriendin wonen, maar ook de stad waar ik nog nooit was geweest. Het werd dus eens tijd om de stad te gaan verkennen. Van te voren hadden we alvast wat hotspots opgezocht en die wil ik vandaag met jullie delen.

maastricht

Van te voren hadden we een slaapplek geboekt op 10 minuten van Maastricht, bed and breakfast SamSam in Meerssen. Een prachtige B&B waar je ook nog eens heerlijk kunt dineren. De kamers zijn ruim en hebben een landelijke uitstraling. De badkamer op onze kamer vonden we nogal gedateerd en niet bij de rest van de kamer passen. Na navragen blijkt dat de badkamer nog op de planning staat om een opfrisbeurt te geven. Het ontbijt was ook heerlijk; verschillende soorten brood, sap, cappuccino en verschillende soorten beleg.

Bron: SamSam Meerssen

Bron: SamSam Meerssen

Eenmaal in Maastricht hebben we uiteraard geshopt, maar zijn we vooral ook opzoek gegaan naar onze hotspots. De eerste hotspot die we wilden bezoeken was een lunchtentje genaamd Marres Kitchen. Marres Kitchen vindt je in de Capucijnenstraat 98. Kijk goed want je loopt er zo voorbij. De gerechten die je bij Marres kunt krijgen hebben allemaal een oosters tintje, maar zijn stuk voor stuk verrukkelijk! Wij hebben gekozen voor de tapas, lekker van allerlei dingen proeven. Het is zeker de moeite om regelmatig terug te komen want de kaart veranderd geregeld.

Bron: Marres Kitchen

Bron: Marres Kitchen

Na het (uitgebreid) lunchen zijn we weer verschillende winkels in gegaan om daarna onze weg te vervolgen naar de Dominicanerkerkstraat, Coffeelovers! Het was nog even spannend of Coffeelovers wel open zou zijn omdat deze koffiezaak gevestigd is in (het failliete) Polare. Gelukkig was de winkel de dag voor ons bezoek weer geopend en konden wij van onze koffie genieten. Mocht de koffie je niet lekker genoeg zijn dan is er wel een andere rede waarom je hier graag zal komen. Coffeelovers is namelijk gevestigd in een kerk, een unieke plek voor een koffiebar.

Bron: Coffeelovers.nl

Bron: Coffeelovers.nl

Adressen:

B&B SamSam
Volderstraat 31
6231 LA Meerssen

Marres Kitchen
Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht

Coffeelovers
Dominicanerkerkstraat 1
6211 CZ Maastricht

Heb jij nog leuke hotspots in Maastricht?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s