Aside

Groene Hart kaashuisje

Zoals jullie misschien al weten houd ik van lekker eten. Om thuis ook te kunnen genieten van lekker eten, kopen wij regelmatig biologisch en producten die uit de buurt komen. Onze kaas kopen wij onder andere bij de Groene Hart marktwagen. De Groene Hart marktwagen verkoopt streekproducten uit het Groene Hart en staat op speciale markten, zoals biologische markten. Naast het staan op de markten heeft de Groene Hart marktwagen sinds kort ook een plek bij GroenRijk Rijswijk in een zogenaamd kaashuisje.

wpid-20140322_152851.jpg

In dit schattige huisje verkoopt de Groene Hart marktwagen de streekproducten die ze normaal gesproken verkoopt in hun marktwagen. Dit zijn onder andere verschillende soorten sappen, jams, eieren en natuurlijk kaas. Alle producten zijn werkelijk heerlijk, of zoals ze zelf zeggen (h)eerlijk. Als je een stukje kaas wilt dan mag je altijd eerst proeven of je het wel lekker vindt. Een klein detail, maar wel heel netjes. De kazen die verkocht worden zijn niet alleen van de koe, maar er is ook schapenkaas en geitenkaas verkrijgbaar. De jams zijn verpakt in een potje met als “deksel” een lapje stof. Dit geeft een echt boers effect. Eieren mag/moet je zelf in een doos doen omdat de regelgeving van de EU aangeeft dat de kaasboer dat niet zelf mag doen vanwege eventuele besmetting.

wpid-20140322_152640.jpg

Naast alle heerlijke producten die te koop zijn in het kaashuisje, heeft het huisje ook een 2e functie: informatiepunt over het Groene Hart. In het huisje is een hoekje ingericht waar allerlei folders liggen over verschillende B&B’s, fietsroutes en andere nuttige informatie over het Groene Hart. De verkoper heeft heel veel kennis over de producten die hij verkoopt en kan je goed adviseren als je zelf geen keuze kunt maken.

wpid-storageemulated0DCIMCamera2014-03-22-18.03.55.jpg.jpg

Dit Groene Hart kaashuisje ligt niet echt in de buurt van ons, maar als we nog eens in de buurt zijn komen we zeker nog eens langs! Het kaashuisje is iedere zaterdag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur. Gelukkig is dit kaashuisje niet het enige verkooppunt waar Groene Hart streekproducten te koop zijn. De streekproducten zijn namelijk ook te koop bij supermarkt Hoogvliet, in de Groene Hart marktwagen en bij de boeren zelf.

Koop jij ook biologische producten? Zo ja, waar?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s