Espressomachine

Afgelopen week schreef ik al dat wij sinds kort een espressomachine heb aangeschaft. Een aankoop waar wij super blij mee zijn! Het aanschaffen van zo’n machine doe je niet zomaar, dus daarom wil ik jullie graag meenemen in mijn zoektocht naar een espressomachine.

wpid-img_20141012_122127.jpg

Espresso of cappuccino?
Voordat je überhaupt een machine kunt uitzoeken is het goed om te weten wat je met de machine wilt gaan doen. Drink je alleen espresso dan volstaat een heel ander apparaat als dat je ook cappucino en andere melk varianten wilt gaan drinken. Voor ons was de keuze vrij simpel; we moeten melk kunnen opschuimen. Als je espresso zetten en melk opschuimen snel achter elkaar wilt kunnen doen is een espressomachine met een warmtewisselaar een must. Je hoeft niet te wachten voordat het water heet genoeg is (stomen) of juist is afgekoeld (espresso).

Traditioneel
Er zijn fabrikanten die hun machines voorzien van een eigen ontwikkelde zetgroep (daar waar het hete water uit komt) maar er zijn ook veel merken die voor de traditionele (mooiere) E61 zetgroep kiezen. Het voordeel van deze zetgroep is, dat als er eens iets stuk gaat je makkelijk aan nieuwe onderdelen kunt komen. Bij de machines met andere zetgroepen is het nog maar de vraag of er over 10 jaar nog onderdelen te vinden zijn. Wij wilden zekerheid en dus een machine met een E61 zetgroep.

Persoonlijke voorkeur
Verder hadden wij nog persoonlijke voorkeuren die, volgens ons, de koffiebeleving zouden verhogen. Zo wilden wij graag een hendel (genaamd; lever) hebben waarmee je de watertoevoer opent. Daarnaast wilde wij liever geen draaiknop om de stoompijp te activeren. Al deze eisen hebben geresulteerd in de Bezzera Magica. De Bezzera Magica is een machine uit een serie van 3. Technisch gezien zijn alle 3 machines identiek, alleen de afwerking is anders. De Magica is de goedkoopste van de serie, maar deze afwerking vinden wij super mooi!

Wij hebben de Bezzera Magica nu een aantal weken in gebruik en hij bevalt ons uitstekend! Wij dachten van te voren dat we het zetten van koffie leuk zouden vinden en dit blijkt meer dan waar! Er wordt nu ruzie gemaakt wie er aan de beurt is om koffie te zetten.

Wat zijn jouw eisen voor de aanschaf van een espressomachine?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s